Sulje
Sulje
Sulje

Sijoita turvallisemmin

Pääomaturvattu sijoittaminen - heikosti tunnettu mutta erittäin kiinnostava vaihtoehto

Pääomaturvattu sijoittaminen tarkoittaa nimensä mukaisesti sijoitustapaa, jossa sijoituksesi on suojattu kohdemarkkinan, esimerkiksi osakemarkkinoiden laskulta. Sijoitusaika on yleensä 5 vuotta.

Idea on yksinkertainen. Vaikka osakemarkkinat laskisivat voimakkaasti, sijoituksesi maksetaan takaisin eräpäivänä! Tuottoa saat osakemarkkinoiden noustessa.

Helppoa ja turvallista. Pääset mukaan osakemarkkinoiden nousuun mutta markkinoiden laskiessa sijoituksesi on suojattu ja palautetaan eräpäivänä. Pääomaturvatussa sijoittamisessa yhdistyvät näin erinomainen tuottomahdollisuus ja turvallisuus. 

Pääomaturvattu sijoittaminen on yhtä helppoa kuin rahojen pitäminen pankkitilillä - säästösi voivat kuitenkin kasvaa huomattavasti enemmän. Sijoita pääomaturvatusti, voit olla varovainen ja silti voittaa!

Tuottoa jopa laskevilla markkinoilla

Kiinnostaisiko sinua sijoitus, josta saat lähes 10 % vuotuisen tuoton vaikka osakemarkkinat laskisivat rajusti, jopa 40 %. Sijoituksessa on lisäksi pääomasuoja osakemarkkinoiden vastaavaan laskuun saakka. Pääomasuoja ei ole voimassa, jos osakemarkkinat laskevat enemmän. Sijoitusaika on yleensä 1-5 vuotta.

Osakekurssit saavat lähes puolittua ja tästä huolimatta saat n. 10 % tuottoa vuodessa. Lisäksi sijoituksesi on pääomasuojan piirissä ja palautetaan eräpäivänä.

Käännä kurssilasku voitoksi ja nauti pääomasuojan tarjoamasta turvallisuudesta! 

Pääomaturvattuun sijoittamiseen liittyvät riskit

Pääomaturvattuun sijoittamiseen sisältyy aina liikkeeseenlaskijariski. Tällä tarkoitetaan sitä, että liikkeeseenlaskija, yleensä joko koti- tai ulkomainen pankki, ei kykenisi maksamaan sijoitustasi takaisin eräpäivänä maksukyvyttömyyden vuoksi. 

Yksi tapa arvioida takaisinmaksukykyä on tarkastella riippumattomien luokituslaitosten, kuten Standard & Poor’s ja Moody’s, liikkeeseenlaskijapankille antamaa luottoluokitusta. Luottoluokitus kuvaa pankin luottokelpoisuutta eli sen pitkäaikaista kykyä vastata velvoitteistaan. Mitä korkeampi luottoluokitus, sitä todennäköisemmin pankki kykenee vastaamaan velvoitteistaan.

Lisäksi pitää huomioida, että pääomaturva on voimassa vain eräpäivänä eikä se kata merkintäpalkkiota. Ennen eräpäivää sijoituksen arvo voi olla sijoitettua nimellispääomaa matalampi tai korkeampi.
Kommentit (0)Kiinnostuitko?
Ota yhteyttä!

Jyrki Simoska
puh. 010 320 9240
jyrki.simoska@meklarikeskus.fi


Varmistuskoodi:
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit. Kirjainkoko ei ole merkitsevä.


Kirjaudu